Kehittyvä Kaarina

Historiallinen Ala-Lemu

Kaarinan kaupunki on todella vetovoimainen ja kehittyy edelleen kovaa vauhtia. August sijoittuu rauhallisen Lemuntien varrelle, alueelle, johon on hiljattain rakennettu paljon lapsiperheiden koteja. Alueen suosion syitä on monta, mutta varmasti merkittävimpiä seikkoja ovat ympäröivä luonto sekä hyvä sijainti lähellä palveluita. 

Ala-Lemu on historiallisesti arvokas alue. Uskotaan, että sen rannassa sijaitsi Suomen ensimmäinen venesatama, ja tietysti Ala-Lemun kartano on ollut tärkeä osa aluetta jo 1400-luvulta lähtien. Kartanon omistaja on vaihtunut vuosisatojen aikana useaan otteeseen. Hirvensalon Talonrakennuksen jo Lemuntien varrelle rakentama Adele sekä uusi hankkeemme August ovat molemmat saaneet nimensä 1800-luvun lopulla kartanolla asuneiden henkilöiden mukaan. Tohtorinna Adele ja kreivi August Armfelt olivat aviopari. Nykyään kaunis kartano toimii muun muassa juhlatilana, ja sen puutarhat kuuluisine omenapuineen ovat edelleen iso osa alueen maisemaa. Omena-, luumu- ja päärynäpuita on ollut kartanolla parhaimmillaan jopa viisituhatta kappaletta. 

Kesäkuussa 1808 Lemunniemessä tömisi sotatanner, kun Ruotsin armeija nousi maahan marssiakseen Turkuun. Tämä Ruotsin ja Venäjän välinen kahden päivän mittainen Lemun taistelu oli osa Suomen sotaa ja sen kunniaksi pystytettiin Kuoleva soturi-niminen muistomerkki kartanon maille vuonna 2008. 

Ala-Lemussa luonto on vahvasti läsnä, ja upeat ulkoilureitit kuten Katariinanlaakson ja Vaarniemen luontopolut löytyvät ihan läheltä. Augustin kotipihalta ei myöskään ole pitkä matka merelle. Kuusistonsalmi ja Lemunaukko ovat molemmat vain reilun kilometrin päässä. Innokkaille ratsastajille vierestä löytyy Yli-Lemon hevostalli.

Vetovoimainen Kaarinan kaupunki kasvaa ja kehittyy jatkuvasti. Keskusta on kokenut lähivuosina suuren uudistuksen ja Kaarinaan rakennetaan jatkuvasti lisää. Naapurissa sijaitseva Harmilanahrekin on täyttynyt uudiskohteista, niin omakotitaloista kuin rivitaloistakin ihan viime vuosien aikana. Naapurista löytyy siis varmasti samanhenkisiä ihmisiä ja lapsille leikkikavereita.

Vaikka Lehväskujalla ollaankin lähellä luontoa, ollaan myös lähellä palveluja. Lähimmät päiväkodit sekä Piispanlähteen koulut sijaitsevat noin kilometrin päässä, ja Piispanristin kauppakeskittymä reilun kahden kilometrin päässä. Kauppakeskus Skanssiin ja Turun keskustaan on niin ikään hyvät ja nopeat liikenneyhteydet.

Lehväskuja 1 ja 3
20760 Kaarina