Kaunis ja vehreä

Piha

Viimeistellyn pihasuunnitelman myötä nautit tarkkaan harkitusta, esteettisestä ja toimivasta pihasta luonnonkauniissa maisemassa. Rakennusten valmiiksi asfaltoidut sisääntulopihat ja viimeistellyt pihaistutukset toivottavat niin asukkaat kuin vieraatkin tervetulleiksi.

Augustin uutena asukkaana sinun ei tarvitse työntää peukaloitasi multaan, sillä sekä osakaspihat, että yhtiön yhteiset piha-alueet tullaan viimeistelemään ja istuttamaan valmiiksi. 

Pihat on suunnitellut arvostettu pihasuunnittelija Minna Toivanen ja lähtökohtana suunnittelussa on ollut helppohoitoinen, mutta monimuotoinen piha. Yhtiö sijoittuu alueelle, jossa luonto on lähellä, mutta rakennuskanta on uutta. Yksityisyyden säilyttämiseksi pihapiirin ympärille on suunniteltu näkö- ja melusuojia, joiden ansiosta pihalla saa olla omassa rauhassa, eikä muutoinkaan rauhallisen Lemuntien liikenteen äänetkään häiritse. 

Osakaspihat ovat asukkaiden omassa hallinnassa ja niihin kuuluu mm. omat nurmikot takapihan puolella. Nurmikkoalueita rajaavat leikattavat tuija-aidat, jotka tuovat yksityisyyttä naapuritalojen välille. Seinänaapurien välille taas on suunniteltu mustalla muurikivellä rajattuja istutusalueita, jotka ajan myötä kasvavat runsaiksi näköesteiksi. 

Asuntojen sisääntuloa koristaa etuterassien modernit istutusaltaat, joissa kasvaa koristekastikkaa sekä punalehtistä purppuraheisiangervoa. Ne viihtyvät hyvin yhdessä ja luovat parina sisäänkäynnille trendikkään tuulahduksen.

Augustin lapsiperheitä ilahduttaa mustaherukkapensain rajattu hiekkapintainen leikkialue A-talon päädyssä, jossa lapset voivat leikkiä turvallisesti. Heti leikkialueen vieressä on yhtiön yhteinen oleskelualue, jossa aikuisetkin viihtyvät kauniita istutuksia ihastellen. Pihan kasvillisuus on monipuolista ja vuodenaikojen vaihtuessa päästään ihastelemaan monia eri värejä. Kauniin rusokirsikan kukinnan lisäksi pihaa koristaa marjakuuset, pallo- ja syyshortensiat, kartion malliset ikivihreät sekä komeat kartiotammet.

Tontti rajautuu kolmella sivulla leikattavaan tuija-aitaan, ja Lemuntien puolella autokatosten muuriaitaan, jotka suojaa sekä katseilta, että ääniltä. Mielenkiintoa ja kontrastia muuriin tuo purppuraiset keijunkukat ja korkeat kartiotammet myös ohi ajavien silmän iloksi. 

Pihasuunnittelija

Minna
Toivanen

Suunnittelutoimisto
Minna Toivanen Design

Omistaja, perustajajäsen

”Käyttämällä erikokoisia kasveja ja pitämällä mielessä vuodenaikoijen vaihtelun kasvien ulkonäössä, piha pysyy mielenkiintoisena ympäri vuoden.”

– Minna Toivanen